marți, 22 noiembrie 2011

"Bucharest Guide", de Silvia Colfescu


Traducere Alistair Ian Blyth

În urmă cu câţiva ani, constatând lipsa unui ghid serios al capitalei, editura Vremea a publicat Bucureşti – ghid turistic, istoric, artistic, lucrare necesară vizitatorilor oraşului şi, în aceeaşi măsură, locuitorilor săi, din ce în ce mai puţin conştienţi de valoarea istorică şi de frumuseţea urbei.

Deşi tipărit în condiţii care reflectă posibilităţile editurii, cu ilustraţii alb-negru, pe hârtie de calitate medie, Bucureşti – ghid turistic, istoric, artistic a fost apreciat de specialişti ca fiind primul ghid demn de o capitală europeană, de la ghidul semnat de Grigore Ionescu (1939) încoace. Lucrarea a primit şi girul publicului, ajungând acum la cea de a IX-a ediţie, actualizată.

Dată fiind lipsa de pe piaţă a unui ghid complet – turistic, istoric şi artistic – al Bucureştilor în limba engleză, editura Vremea a demarat lucrările în vederea traducerii textului şi a realizării unei ilustraţii de calitate adecvată, pentru a acoperi acest gol în domeniul promovării oraşului.

Structurat pe itinerarii care pot fi parcurse într-o jumătate de zi sau o zi, ghidul prezintă monumentele semnificative ale oraşului şi atracţiile sale turistice. Fiecare itinerariu include vizitarea unui muzeu important.

Volumul se adresează în primul rând turiştilor străini ce vizitează Bucureştiul, precum şi agenţilor de turism care organizează sau ar putea organiza excursii în Bucureşti. Nu în ultimul rând, un ghid de ţinută al oraşului este folositor tuturor oamenilor de afaceri care au legături cu parteneri străini, de regulă doritori să cunoască oraşul în care activează firma românească parteneră.

Colecţia Planeta Bucureşti
208 pagini
format 13 x 20 cm
color, hârtie lucioasă
ISBN 978-973-645-437-0
Volumul poate fi comandat aici: www.edituravremea.ro

Niciun comentariu: