miercuri, 20 iunie 2007

Volume în lucru

În aceasta vara, la editura noastra vor aparea mai multe volume noi.


Cartile la care lucram sunt:


Colectia FID:


O noapte atât de lunga. Apogeul regimurilor totalitare în Europa 1935-1953 – lucrare coordonata de Stéphane Courtois, Traducere de Doina Jela Despois


Serban Alexianu – Viata si activitatea lui Gheorghe Alexianu. Transnistria, un capitol în istoria omeniei românesti


Colectia Planeta Bucuresti: Paul Emil Miclescu – Noi povestiri desuete, Victoria Dragu Dimitriu – Povestile unui domn din Bucuresti. Dinu Roco


Colectia Rosu si Negru: Simon Green – Trimisii Luminii si ai Întunericului, Traducere de Sorana Graziella Cornea Jeff Abbott – Panica, Traducere de Ioana Mitea


Colectia Teatru: Valère Novarina – Spatiul furios, Traducere de Paola Bentz


În colectia În jurul lumii, cea mai cautata acum în preajma vacantei, pentru informatia exacta si la zi pe care-o contin ghidurile noastre, stau sa apara ghidurile turistice, istorice si culturale ale Frantei, Italiei, Chinei si Bulgariei.

luni, 4 iunie 2007

Vremea la Bookfest






Editura Vremea a participat între 6 şi 10 iunie la târgul de carte Bookfest.
Ne-am aşteptat cititorii cu noutăţi, lansări şi cu o reducere de 20% la toate titlurile.
Pe lângă cititorii noştri obişnuiţi, standul editurii noastre a fost vizitat şi de personalităţi care ne-au onorat cu atenţia lor. Printre ei i-am surprins pe Dan C. Mihăilescu, Bujor Nedelcovici, Stelian Tănase, Vladimir Tismăneanu şi Mihai Răzvan Ungureanu.

Vă mulţumim pentru că ne-aţi vizitat la Bookfest!

Echipa Vremea

Ultimele cărţi apărute la Vremea

Nicolas Werth, Insula Canibalilor. 1933, o deportare-abandon în Siberia, Traducere de Silvia Colfescu

Aceasta este prima carte în limba româna despre „celalalt" Gulag, inventat de Stalin si de Iagoda, „ministrul lui de Interne", cu scopul de a „purifica din punct de vedere social" Uniunea Sovietica.

Pe „insula canibalilor" au fost deportate 6.000 de „elemente socialmente daunatoare". Izolati în aceasta insula pustie, Nazino, pierduta în mijlocul fluviului Obi, debarcati fara provizii, fara unelte, dezbracati în gerul sfârsitului de iarna siberiana, deportatii au suferit de foame pâna când, în cele din urma, s-au devorat unii pe altii.


Nicolas Werth, director de cercetari la Centrul National de Cercetari Stiintifice din Paris, este cunoscut cititorilor români în calitate de coautor al Cartii negre a comunismului.

Ilarion Tiu, Miscarea legionara dupa Corneliu Codreanu, volumul I, Dictatura regala (februarie 1938 - septembrie 1940). Mecanismele schimbului de generatie

Ilarion Tiu este istoric si jurnalist la pagina de istorie recenta a Jurnalului National. Cartea lui de debut expune, echilibrat, cu detasarea cercetatorului si analistului, transformarile interne petrecute în Miscarea legionara dupa instaurarea regimului personal al regelui Carol al II-lea, perioada în care principalii „lideri traditionali" ai organizatiei au fost ucisi în închisori prin asasinat (Corneliu Codreanu) sau ca urmare a unor represalii (în urma atentatului asupra prim-ministrului Armand Calinescu).


Hédi Fried, Frânturi dintr-o viata. Drumul la si de la Auschwitz, Traducere de Anca Oprea


În veacul al XX-lea, uciderea în masa a capatat proportii nemaiîntâlnite în istorie. Genocidul armenilor, Holocaustul în care milioane de nevinovati si-au pierdut viata, asasinarea a zeci de milioane de inocenti în lagarele si închisorile comuniste, omorurile care au înjumatatit populatia Cambodgiei, purificarea etnica în sud-estul Europei, generalizarea torturii ca metoda de lupta, terorismul sunt doar fenomenele cele mai vizibile care conduc la ideea ca violenta umana a atins un nivel care ameninta umanitatea însasi.


Hédi Fried este înca una dintre fiintele care depun marturie despre ororile acestui secol. Nascuta în orasul Sighet din Maramures, ea a fost internata, în timpul ocupatiei maghiare asupra Transilvaniei de Nord, împreuna cu întreaga familie, în lagar. La Auschwitz, ambii parinti au fost gazati. Împreuna cu sora ei, a ajuns în lagarul de munca de la Bergen- Belsen, de unde au fost eliberate. Traieste în prezent în Suedia. Remarcabila în cartile lui Hédi Fried este capacitatea ei de a povesti fara ura aceasta cumplita experienta care a frânt mii de existente si obsedeaza mii de constiinte.


Ernest Bernea, Moartea si înmormântarea în Gorjul de Nord, editie îngrijita de Rodica Pandele


Lucrarea este rezultatul unor cercetari de teren etnosociologioce întreprinse în anii 1930 si 1934, în cadrul activitatii Institutului Social Român al prof. Dimitrie Gusti la Runcu, în anul 1930 si în alte doua sate învecinate: Arcani si Dobrita. Autorul a asistat si înregistrat amanuntit, prin observatie directa, doua înmormântari: una de copil, a Mariei I. Lepadus, si alta de flacau (fecior), a lui Constantin Sârbu.



Ernest Bernea, Dialectica spiritului modern, editie îngrijita de Rodica Pandele


Cartea reprezinta o culegere de eseuri culturale, bazate pe experienta de socioetnolog si filosof a lui Ernest Bernea. Tematica ei include probleme referitoare la Renastere, Ev Mediu, Umanism si Re­forma, dar si reflectii de ordin general privitoare la chestiuni ca integrarea omului în natura, materialismul contemporan, problema libertatii si contradictiile ei, progresul în conceptia moderna. Cartea se încheie cu un eseu substantial despre drama lumii moderne.


Silvia si Ioan Sbârna, Cipru – Ghid turistic


Temple grecesti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate si hoteluri moderne cu servicii ireprosabile sunt motivele pentru care multi dintre noi aleg ca destinatie de vacanta insula Cipru. Frumusetea naturii, litoralul, plantatiile de portocali si maslini, padurile de pini si cedri se combina cu arhitectura calma si eleganta si va garanteaza un peisaj de vis.


În acest ghid veti gasi tot ce trebuie sa stiti despre Cipru: informatii culturale, istorice, trasee, sfaturi practice si harti.